• Perpa Ticaret Merkezi A Blok Kat: 9 No:1134 ŞİŞLİ/İSTANBUL

IMEI Kayıt İşlemleri

Uluslararası Mobil Cihaz Kodu (IMEI, İngilizce : International Mobile Equipment Identity

imei-kayit-islemleriHer bir GSM telefon cihazına üretim aşamasında IMEI numarası yüklenmektedir. IMEI numarası her bir cihazın kimlik numarası olup tek ve benzersizdir.

Cep telefonunda *#06# tuşlayarak telefonun seri numarasını ( IMEI numarası ) tespit edilebilir.

Yurt Dışından İthalat Yolu ile Getirilen Cihazların Imei Kayıt İşlemleri

GSM özellikli cihazların örneğin cep telefonu veya içerisinde 3g modül bulunan laptopların ithalatından sonra en geç 15 gün içinde Bilgi Teknolojileri Kurumu’na imei kayıt bildiriminde bulunulması gerekmektedir. Bu süre içinde bildirim imei kayıt bildirimi yapılmamış cihazların sinyalleri Telekomünikasyon Kurumu tarafından kapatılarak cihazın GSM kullanımı engellenmektedir. Yukarıda bahsi geçen imei numarası kayıt işlemlerini Perpa Patent ve Kurumsal Danışmanlık olarak uzman kadromuz ile hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirmekteyiz.

IMEI Numarası Kayıt İşlemleri Sırasında Gerekli Belgeler :

1) Noter Onaylı Gümrük Beyannamesi.

2) İthal Edilen Cihaza Ait IMEI Adedi.

3) IMEI Bildirim Listesi.

4) Kayıt Ücreti Banka Dekontu.

5) Cihazların Teknik Özelliklerini İçeren Kullanma Kılavuzu.

6) Cihazlara ait Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu.

7) Diğer Belgeler.

Yurt Dışından Gelen Cihazımı Türkiyede Nasıl Kullanabilirim ?

5809 sayılı Kanunun “İşletmeciler, kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlara, elektronik haberleşme hizmeti veremezler.” hükmü uyarınca cihazların sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi için kayıt altına alınmaları gerekmektedir. Bu işlemlerin yapılabilmesi için iletişim bilgilerimizden bize ulaşınız.

IMEI Numarası Sorgulama :

Imei numarası sorgulama işlemlerini buradaki linke tıklayarak sorgulayabilirsiniz.

Pasaport Üzerine İMEİ Kaydı İçin Şartlar :

  1. IMEI Kaydı yapılacak pasaportun ülkeye giriş tarihi 30 Günden eski olmamalıdır. Yani son giriş tarihi son bir ay içerisinde olmalıdır.
  2. IMEI Kaydı yapılacak Pasaport üzerinde kesinlikle giriş mührü olmalıdır. Mühür yoksa veya okunmuyorsa Emniyet Müdürlüğünden Ülkeye Giril Tarihi ile ilgili bir kağıt alınması gerekmektedir.
  3. IMEI Kaydı yapılacak Pasaport ile son 2 yıl içerisinde başka Telefon Kaydı yapılmamış olmalıdır. Kayıt yapılan Pasaport üzerine 2 senede bir yeni kayıt alınabilir.
  4. Telefon ülkeye giriş yapıldıktan sonra 1 Hafta ile 1 Ay gibi bir sürede Kullanıma Kapanabilir.
  5. Bir kez IMEI kaydı yapılan telefon sonraki yıllarda dilediği kadar ülkeye giriş ve çıkış yapabilir. Tekrar İMEİ Kaydı gerekmez.
  6. IMEI Kaydı yapıldıktan sonra firma tarafından size verilen kağıdı saklamanız gerekmektedir. Bu sayede kaydınızın sorunlu bir duruma düşmesi durumunda yasal işlem yapabilirsiniz.
  7. IMEI Kaydı yaptırdığınız firmalar belirli bir ücret karşılığı bunu yapmaktadır.
  8. IMEI Kaydı için başvuruda bulunurken Pasaportun Orjinali, Pasaport Sahibinin Kimliği ve Telefon yanınızda olmalıdır. Aksi taktirde işlem yapılmayacaktır.
  9. IMEI Kaydından sonra Kapanan telefonlar 3 iş günü içerisinde açılır. Kapanmamış telefonlar sorunsuz kullanılmaya devam edilebilir.

Toplu İthalat ile Getirilen Cihazların IMEI Kaydı :

Yurt dışından ithal yada Türkiye sınırları içerisinde imal etmiş olduğunuz cihazların imei numaralarının kayıt işlemlerini Perpa Patent Danışmanlık Ofisi aracılığı ile hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca bilmenizi isteriz ki cihazların Türkiye’de satışının yapılabilmesi ve gümrüklerde sorunsuz bir şekilde işlemlerinizin yürütülebilmesi için ilgili standartta TSE Hizmet Yeterlilik Belgesine sahip servisler ile anlaşılması Servis ağı kurulması, Satış Sonrası Hizmet Yeterlilik Belgesinin alınması ve bu işlemlerin ardından son olarak Firmanız adına Gümrük ve Ticaret Bakanlığı onaylı 2 yıl geçerli Garanti Belgesi’nin alınması gerekmektedir. Yukarıda Bahsi geçen tüm işlemler için lütfen firmamız ile irtibata geçiniz.